sobota 6. dubna 2013


Na stará kolena na mateřské :o)

 ..ztratil se nám moureček..můj léčivý Darwinek. Kdo neměl kočičího spojence, nepochopí. Prostě jednou ráno nepřišel..hledali jsme, podnikali záchranné výpravy, ptali se i u zvířecí MUDry, nic..ztratilo se tu tehdá více koček..smutné..
Byl jeden ze dvou kocourů, kterého jsme dostali od kamarádky. Naprosto vymazlení kocourci, tehdá tříměsíční. Byli už samostatní, jedli vsjo, "chodili na kočičí WC", mazliví..a právě Darwinek byl léčivý. Kdykoli mi bylo echt blbě, došel, zalehl a vrněl..klidně několik hodin. Byl ostrůvek kamarádství..
A najednou prázdno. Obrečela jsem ho..fest..A děti taky.
Druhý - Darwin  začal být divný, posedával, pospával, klidně půl dne vyhlížel na střeše, rozpláclý, bez nálady. Přeci jen byli spolu od malinka a najednou byl sám.
A do toho sousedka - Danuško, pojď se podívat..
Jo, o chaloupku dál koťátka.. 3 ks :o)
Naskočilo samože - ty jsi úplně blbá, zas další starost..:o)
No a protože paní chtěla koťata rozdat HNED, BO měla zvěře plný domek, máme doma čtyřtýdenní a fous.. princeznu.
Slaďucha nehorázná!
Pije, jen když jí misku s mlíčkem vrazím pod fusy, miska se stelivem jí říká jedno velké NIC a pokud není nošena a chumlána a vrnkána, bečí..jako když rychle zapnete zip :o) tak to ohodnotila naše Terďa :o)
Tak v práci nahlášena mateřská!



NO, vypadá spíš jako morče - neskutečná chlupatina :o)



 Dilema - jméno!
K našemu vědátorovi Darwinovi to chtělo něco jakože echt :o)
Pár dnů jsem děti trápila s návrhem - madame Curie :o)
Když jakože ne, tak něco lidovějšího? Maryša!! :o)
Nejstarší Matěj se chvíli bránil a pak jakože - hele, dělejte si co chcete, já se stěhuju v říjnu do Brna, mi to může být jedno :o)
Jo jo, minule bojoval víc, když jeden z kocourů mohl být Lenin :o)
Samože je jen zlobím, ale ráda!!
NO, nakonec máme Sněženku, BO bílá :o)
Soukr název Sněhu :o) a spokojenost všude!!




Tak a paradoxně nejvíc na nervy je Darwoš, BO ten bílý střapoč mu ale fakt leze krkem. Furt to bečí, smrdí mu tu všude a jak se pohne, Darwoš prchá - jo, bojí se..hm..hrdina.
Tahá domů krtky, straky, potkany fuj..a bojí se kotěte :o)
Oči má jak knedle hnedle!!


Nadšení ale ze strany psuse, BO ta hračka se fajně poposunuje tlapou a tak vám to ještě fajně bečí!
A ehm..asi mu fajnově voní dupka, bo se může učuchat, nestyda :o)

Tož tak u nás..lítám s hadrem, hřeju mlíčko, odháním psa, lákám domů nasmoleného Darwina, kotě kol krku nebo narváno komukoli, kdo je právě po ruce :o)
Ať žije jaro!!


HUGS všemu chlupatému!!

...

9 komentářů:

  1. Daninko, vaše Sněhu je překrásná a vypadá mazlivě. Tobě to moc sluší "maminko". A fakt echt super výklad po našemu :))). Jsi skvělá Dani, přeji vám krásné dny. A.

    OdpovědětVymazat
  2. Přeji at vám Sněhu přinese spoustu radosti:-)Je to moc pěkná kočinda.Hezký den Věra

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, jsem taky kočičí máma, tak moc rozumím a chápu... já jsem taky po ztrátě starší kočičandy donesla tehdy 9-letému kocourovi- sirotkovi proti samotě a smutku malou kotulku-Barušku, kocour hleděl, nechápal a vylezl doma na nejvyšší polici, cca 2 metry vysoko. A z bezpečné vzdálenosti čekal, kdy to rezavé nebezpečí, (on 10kg, ona půl kila) opustí jeho teritorium. dolů pouze na to nejnutnější, jídlo, WC a šup nahoru. Po třech dnech rezignoval, pochopil, že rezatec zůstává, tak ji alespoň ignoroval. Po pár dnech Baruščina nátlaku ten velký strejda povolil a teď už je vše Ok. chce to jen velkou trpělivost. Ale stojí to vše za to, kočka je nejlepší přítel člověka. Psům se omlouvám.. :). hodne radosti a kočičí lásky přeje Lenka

    OdpovědětVymazat
  4. Já kočenky taky milujůůůů !!!a už bych si to bez mojeho miláška doma neuměla představit - proto fandím ♥♥Iva

    OdpovědětVymazat
  5. Danuško,u tvého povídání ukápla i slzička,bo kocoura mám doma a vím jaké to musí být když o kočičku jeden přijde...Od mala jsem domů tahala kočky,léčila ty co přišly pochroumané a vysloužila přezdívku kočičí máma...Ale když jsem uviděla to maličké chlupaté,tak jsem slzu setřela a pusa se rozjela do úsměvu..Tak přeji ať se s Darwoškem brzo skamarádí a naučí se všemu co je potřeba... Tobě velkou trpělivost,ale tu ty máš... Jo a mimochodem ten náš se jmenuje Snížek..Takže není Sněhu,jako Sněhu:-))))
    Objímám ♥♥♥ Monis

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Drahulko..
    To si za se něco pěkně vymňoukla:-)Je to nádhernéééé..Moc přeju a závidím..
    Posílám velké objetí,ať k vám brzy doletí a je vám všem krásně,ty kočičí mámo jedna :-)ahoooj a jaru zdar!!:-)

    OdpovědětVymazat
  7. No to je něco! takové krásné mrňavé, chlupaté to je :) Toho se bojím nejvíc i u té naší.. kdyby nám utekla, zatoulala se.. vždyť je to už po tři roky člen domácnosti, naprosto vymazlený.. takže úplně chápu, brečela bych strašně! Nádherná Sněženka to je!

    OdpovědětVymazat
  8. Danul .... teda, ta měla štěstí, že je teď Vaše ... my adoptovali jednu kočulku v říjnu .. dnes už je Líza slečna ... jsem tak šťastná ... tak hezké mámování ... u nás jsou děti a muž na hraní a já na mámování ... ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. No a to je přesně ten případ, kdy šišlám na monitor...:o)
    Tak ať jsou brzo kámoši :o)

    OdpovědětVymazat